tisdag 18 maj 2010

New York, dag 3

Eftersom bloggen inte vill samarbeta och jag är för trött för att bry mig så får den här dagen helt enkelt berättas från slutet till början.

Dag 3 var min favoritdag och det var av en mycket enkel anledning. På eftermiddagen besökte vi nämligen Tommy Hilfiger, som har sitt kontor i ett industriområde i västra Manhattan. Lobbyn var typiskt amerikansk, med fåtöljer och en gammaldags bokhylla, hela känslan var väldigt passande för märket. Från lobbyn gick man genom en gång kantad av foton som byttes ut varje månad. I allmänhet var det väldigt mycket konst överallt. Vi blev först guidade av Tommys syster, Betsy Hilfiger, vilket var riktigt coolt. Hon visade oss runt i kontorslandskapet, där kläderna hängde på rad och berättade om företagets historia. När hon var klar tog vi lite bilder tillsammans med henne och sedan fick vi en ny guide. Kommer tyvärr inte ihåg namnet men han jobbade nära Tommy och hade fått en egen avdelning skapad bara för honom, nämligen arkiven. Normalt får besökarna se arkiven men när vi var där var de under renovering och stängda. Istället fick vi en liten bonus; mannen på bilden nedanför visade oss Tommy Hilfigers privata kontor! Och vilket kontor alltså. Gigantiskt till att börja med. Proppfullt av konst och antikviteter, som också byts ut för att han ska kunna njuta av hela sin samling. Jag vill knappt veta hur många miljoner dollar det fanns i det kontoret. Eget badrum med dusch och påklädningsrum naturligtvis. Plus en garderob hängandes i rummet. Detta och en mäktig utsikt över nedre västra Manhattan, Hudsonfloden och New Jersey. Var väldigt imponerad.

Vår guide berättar här om jeansen (som inte syns) och stövlarna som Marilyn Monroe bar i sin sista film. Och som nu fanns inramade på Hilfigers kontor. Varför inte... Han hade tydligen haft 3 exemplar men gett bort ett till Naomi Campbell och ett till Britney Spears. Som gåvor. Helt galet. En liten notis: både jeansen och stövlarna var riktigt stora för att komma från den tiden. Monroe var nog långt ifrån liten jämfört med andra kvinnor från den tiden....
Som sagt, konst överallt. Fåtöljerna var från sent 1800-tal. Vilket inte alls syns.
Betsy Hilfiger och några av de som var med på resan.

Ok, på morgonen var vi på Parson's School of Design, vilket var rätt intressant. Utanför stod en polisbil och tjejen (som var en del av vår grupp) ville fotas tillsammans med polisbilen. Då hoppar den blonda polisen ut och ställer upp på ett foto. När alla tagit ett foto bestämmer sig den andra för att han också vill vara med och hoppar ur bilen. Efter ett foto till var alla nöjda. Lägg också märke till hur fruktansvärt långa de är...
Inne på Parsons delades vi upp i två grupper och guidades runt av varsin elev. Vi fick en kille vid namn Ivan som med något ointresserad röst visade oss runt. Det mest imponerande var hans outfit. Så cool. Haremsbyxor, skinnjacka, flerfingersringar, stålarmband, randig t-shirt och svart stylat hår.

Efter våra företagsbesök vandrade vi runt i Soho och hittade vintagebutiken What Goes Around Comes Around. Butiksägaren spontanberättade om butiken och produkterna. De skulle ha ett Chanelevent senare på kvällen så butiken var full av Chanelaccessoarer, såsom smycken och väskor.

På kvällen åt vi på en restaurang som varit omnämnd i Michelinguiden (enligt kyparen) och var väldigt italiensk. Kyparen och Michael blev bundisar och skulle försöka sig på italienska. Jag beställde en pizza som inte var något vidare. Det mest imponerande var väggarna där vi satt, de var proppfulla av viner. Notan var också rätt imponerande och efter skatt, dricks, dricka och mat betalade jag 25 dollar. Rena rånet.

Det var dag 3 och resten kommer långsamt men säkert. Imorgon har jag en presentation i skolan om ett projekt som vi jobbat med de senaste veckorna. Vi har skapat ett fantasiföretag, gjort en affärsplan och imorgon ska jag prata om hur vi ska justera vår "supply chain" för att möta företagets behov i framtiden. Företaget säljer bebisstrumpor med namn stickade på sulan av sockan. Jag ska sova nu och hoppas att det går bra imorgon.

1 kommentar: