tisdag 1 december 2009

Ett år äldre, mindre korkad?

Igår fyllde jag 19 år. Min ursprungliga plan för dagen var att låsa in mig på rummet med en kladdkaka men jag ändrade mig.

Dagen började med att jag inte kunde sova på hela natten (sista gången jag tittade på klockan var den 5.00, jag skulle upp 6.30). På morgonen började jag med att öppna mitt födelsedagskort från farmor och farfar. Det skulle spela Happy Birthday men hade krossats under transporten (vad gör de på Posten egentligen?). Efter lite fixande gav det ifrån sig ett surrande ljud, efter mer pillande började det spela. Problemet var att det inte slutade. När jag kom upp efter frukosten hade det börjat av sig själv och likadant när jag kom hem från skolan. Nu är dock batterierna utdragna så inget mer spelande här inte.

I skolan blev jag grattad av diverse människor, ganska många tack vare Facebooks påminnelser. :)

Vi började på ett nytt projekt med gästlärare. En man som hade en, jag citerar, "kort" introduktion på 1 timme till en föreläsning som skulle handla om 100 år mode. Alla insåg ganska snabbt att vi inte skulle vara klara klockan 11.15 enligt schemat. Så sant, efter att ha fått påminna honom om lunchpaus slutade vi vid 13.30. Han hade mycket att säga och mycket var inte särskilt relevant.

Efter skolan hade jag bjudit hem Lidija, Ilze, Frida och Ania till att äta kladdkaka hos mig. De hade aldrig testat det innan, jag visste inte att det var typiskt svenskt? (samma sak med lussekatter!). Av Ilze fick jag en förpackning tyska kakor och Lidija gav mig en stor teddybjörn så att jag inte skulle känna mig ensam om nätterna. Gulligt och efter en natt med den kan jag lova att det fungerar. Efter en viss sockerchock började folk dra sig hemåt. Jag hade bestämt mig för att skippa danskan och titta på film istället men slutade på Facebook där jag pratade med Mila i 5 timmar och Johanna i ca 3. Båda dessa damer gav mig varsitt kort, Johanna skickade ett jättegulligt rött kuvert (med innehåll) ända från Skottland och Mila producerade en mycket fin bild som orsakade en del skratt. Så, ingen film men jag klagar inte.

Idag har vi arbetat på projektet sedan 8.20 imorse. Vi har skrivit och diskuterat hur vi ska göra våra posters. Vi har fått temana disco och punk. Helvild blandning. Allt måste göras imorgon, eftersom presentationen är på torsdag. Kommer bli mycket.

I övrigt har jag tittat på filmen Studio 54 idag, skrivit en dansk test, undvikt att öva inför min danskapresentation imorgon och sagt upp mitt rum. Så nu är det lägenhetsjakt för hela slanten. Vi ska bli erbjudna 2 lägenheter imorgon så är lite spänd på att se vad det är för några.

Nåväl, nu ska jag smyga till mig en bit kladdkaka och ägna mig åt läxor någon timme.

P.S. Sverige om 10 dagar!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar