söndag 14 mars 2010

A freakin' movin' mess

Den här helgen har varit minst sagt hektisk. I fredags gick jag först ut till Hammerum för att äta middag med Frida och Michaela. Det var både gott och trevligt. Frida bjöd på ugnsbakad potatis, rödbetor och morötter samt danska köttbullar (en viss skillnad mot svenska, speciellt storleken). Till detta bjöds det även på en av mina nya favoritsallader och bearnaisésås. Mycket gott.

Jag hade dessutom bakat chokladköttfärslimpan och vi åt en rejäl bit till efterrätt. Eller, jag åt min och halva Fridas medan Michaela kämpade med sin. Tycker danskarna (och resten av alla internationella människor) är lite klena när det gäller kakätande...(ett stort undantag här är Ania)

Efter midagen begav vi oss till Andras och Elinas inflyttningsfest. Vi var runt 20 tjejer och hade riktigt kul. Här bjöds det på ännu mer mat. Var så mätt, så mätt till slut. Vi hade filmcharader, dansade och pratade.

I lördags var det sedan dags att flytta merparten av våra saker till lägenheten. Vi fick hjälp av en polsk man som hade bil. Jag tror aldrig att jag har blivit så chockad som när han tog min byrå i båda händerna och bar den från bilen och upp för den läskiga trappan helt själv! Jag stod som en fågelholk i säkert 1 minut. Total chock. Såg nog ungefär lika chockad ut som han gjorde när han såg mängden saker som jag hade...


Nästan alla mina saker (mer i garderoben, 1 flyttbox i köket och fler saker på Hojskole...)

Nästan alla Anias saker. Någon mer än jag som ser en ganska stor skillnad? Kan ju nämna att jag blev något retad för mängden saker som jag släpade på...

Ania och jag tänkte att vi skulle visa hur vi bodde innan vi flyttade. Det här representerar då Hojskole... ;) Kat säger att jag ser ut som en "cunning little squirrel".

Och det här får väl representera ett liv med ständigt resande eller något.
Iallafall. När vi hade packat upp en del av våra (mina) saker och ställt iordning i köket så invigde vi köket med att baka muffins. Mumsigt och vi insåg också att numrena och ugnssymbolerna på spisen har blivit utnötta så det var ett vilt gissande för att ta reda på vilket läge vi skulle använda på ugnen. Visade sig att en av lamporna saknades också... Men det gick det också.

Idag har jag inte gjort allt för mycket. Fixat läxorna till nästa vecka och försökt knåpa ihop ett vettigt ansökningsbrev till engelskspråkiga praktikplatser. Funderar på att be en lärare läsa det åt mig. Lite svårare att skriva ett vettigt brev på ett språk som inte är ditt modersmål. Har även pratat med familjen på Skype.
Imorgon är jag ledig från skolan (äntligen, har nästan bara haft långa dagar sedan andra terminen började). Då ska jag införhandla en biljett till HIH studentfesten på fredag, köpa och läsa en bok om logistik (ligger rätt långt efter bara för att bokshopen inte haft den...när de nu fick den så vill de ha dubbla priset. Blodsugare.), handla mat och ha danska. Kanske ska ta och fixa lite aministrativa saker imorgon också. Har lite saker att fixa med både den nya och gamla hyresvärden.
Men för nu, så ska jag fortsätta att lyssna på låtar från She&Him och kika på facebook. Kanske titta på ett avsnitt Family Guy också. Och diska. Just det.

1 kommentar:

  1. Du skulle skicka bilder till mig ;) :) I dag i skolan frågade Emma Barbara om hon kunde sätta på videon xD Jag och Hanna dog Hihi :) Älskar och saknar dig plutti :)

    SvaraRadera