onsdag 3 februari 2010

New York, New York

Nu är terminen igång på riktigt, jag har haft en kulturlektion, en Navision-lektion och 2 ekonomilektioner. Känns rätt bra att komma igång. Ekonomin är lite som att ha matte igen (fick användning för miniräknaren!), kulturlektionen gick mest igenom saker jag redan kunde och Navision-lektionen hade ganska höst tempo men programmet verkar rätt intressant. Det går ut på att man fyller i ordrar i ett system som är uppkopplat med databaser över ditt lager och så vidare. Lite knepigt i början men det ska nog gå.

Vi har också en utbytesstudent i vår klass den här terminen. En tjej från Finland, som läser mode i Helsinki. Trevlig.

Vi har även börjat sälja biljetter till modeveckan. Första dagen sålde vi 39 st på 15 minuter. Stressigt som tusan. Idag sålde vi 7 stycken på en halvtimme. Inte bra, eftersom vi inte kan åka om vi inte fyller bussarna. Bara att hoppas att fredagsförsäljningen går bättre.

Idag har vi även haft vårt andra New York möte. Vi kom egentligen inte fram till så mycket, förutom att flyg och boende är bokat. Billigt blev det också, 5700 DKK för flyg och boende i 10 dagar. Placeringen av boendet kan diskuteras men man får väl köpa ett transportkort av något slag och vara glad att man kan spendera pengar på mat och shopping istället.

Nej, nu ska jag sova. Är ledig från skolan imorgon men har en del att göra; möta Frida och få lägenhetsannonser, tvätta håret, laga middag med Ania (vår specialare: pastagratäng med polsk ost/skinksås. Gott!), gå till skolan och betala New York, handla mat, plugga, skicka in en uppgift och möjligtvis cykla in till Herning och ta ut pengar. Kanske väntar med det till helgen istället. Cykla är trots allt rätt jobbigt. Särskilt i Danmark, där vältränade danskar i tighta cykeldräkter swischar förbi dig. Eller bara en medelålders dam i ullkappa. Kan vara vilket som.

God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar