tisdag 16 februari 2010

Den snåla impulsköparen

Igår var jag och Ania och tittade på en lägenhet. Vi lyckades komma dit 20 minuter för tidigt (tog bussen för ovanlighetens skull för det var långt och det snöade. Inte jättekul att cykla då.) Vi spenderade tiden med att utforska området lite. Det involverade att hitta en toalett (det tackar vi Norreport Grill för...) samt ett besök i ett antikvariat som låg bredvid lägenheten. Jag hittade en bok, Seven Ages av Eva Figes, för 10 DKK. Köpte den till stor del för att jag gillade språket. Ett litet utdrag:

I must have lived against a constant background of noise without realising it, so that fused sounds were the norm, a din which became a different kind of silence, a steady hum to which ears and pulse adjusted, as vision adjusts to a night which is not dark at all, but a fusion of artificial lights puncturing pools and puddles of night, to merge in a murky red sea above the tideline of roofs.

Läste första delen igår, ikväll blir det den andra.

Antikvariatet går jag gärna tillbaka till men lägenheten var inget vidare. Det första som slog emot en var en unken doft av fukt. Layouten var dessutom sämsta möjliga för två personer, ett stort rum där köket var inkluderat med en dörr till det lilla rummet som i sin tur var ihoplänkat med badrummet. Helt värdelöst. Ska försöka få tag i tidningen imorgon och se om vi kan hitta något annat. Bakade för ovanlighetens skull också igår, 3:de gången sedan jag flyttade. Är smått rädd för det köket men det var rent igår så jag vågade baka där. Det blev, som en viss norrlänning en gång kallade den, en "chokladköttfärslimpa". Är mycket nöjd.

Idag har jag varit duktig och skaffat försäkring (nej, jag har inte haft det innan och ja, jag vet att det är korkat). Det innebar en cykeltur till Hammerum. Jobbigt som tusan. När jag var klar på försäkringsbolaget gick jag förbi en second hand-affär och bestämde mig för att ta en titt. Testade en kappa men gillade inte midjan på den. Insåg när jag kom hem dock att den var väldigt lik en kappa från en av modevisningarna i fredags. Och att man kan fixa ett skärp till den själv. Nåja, jag hittade dessutom en väska som fick följa med hem. När jag tittar på den så inser jag att jag kommer vara tant innan 30. Men...jag trivs ganska bra med att vara tant. Så länge jag får ha korta klänningar samtidigt. Väskan blev min för en summa av 10 DKK. Har blivit en riktig impulsköpare. Men en snål sådan som tur är. Lite sur bara för upptäckte att en av dragkedjorna inuti inte funkade när jag kom hem. Men det är sådana smällar man får ta.


Min nya tantväska (som är grymt opraktisk att cykla med)

Insåg att jag nog inte har berättat om min nya "leksak". En typ av skissbok som jag köpte av Frida för några veckor sedan. Den heter Fashionary och är utmärkt för oss som vill rita kläder men inte kan rita en människa för allt i världen. Den har nämligen små streckade linjer för en människokropps silhuett, så det är bara att "klä på" silhuetten. Som att leka med klippdockor men mycket roligare!

Någon mer än jag som får lite tantkänsla emellanåt här också?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar