lördag 3 oktober 2009

En ganska dålig dag

Morgonen (klockan 13.00) börjar med alldeles för löskokta ägg som krossas i äggskäraren så att gulan rinner mellan fingrarna.

Du tittar i kylskåpet där din hylla innehåller 6 produkter; ett paket ägg, en öppnad majsburk, 2 burkar sylt, olja och ketchup. Du bestämmer dig för att du måste handla mat.

Det är full storm utanför fönstret och du gnyr lite för dig själv när du tänker på att du måste gå ut. Du väntar på att det ska sluta men klockan tickar och affären stänger snart.

Med bestämda steg tar du cykelkorgen i handen, klär på dig ordentligt och går mot hissen. På bottenvåningen kan du knappt öppna dörren på grund av vinden. Cykeln är dyngsur trots att den står under tak. Du bestämmer dig för att äta pasta med majs till kvällsmat istället och går in i igen.

Väl inne tittar du ut. Du har ingenting att dricka och majs och spaghetti är ju inte särskilt gott. Men utanför regnar och blåser det så mycket att du vet att vinden kommer att ta tag i cykeln så att du kanske trillar och skrapar upp näsan. Du vill helst inte skrapa upp näsan.

Du bestämmer dig för att göra ett nytt försök och biter ihop. Torkar av cykeln med din läderhandske som kommer att bli skit efter en cykeltur i det här vädret. Du skippar Aldi och cyklar till Fakta som är närmre istället. Varje gång du cyklar genom en vattenpöl skvätter det upp liter av vatten och dina fötter blir dyngsura trots att de inte rör marken. Tack och lov att du inte tog mascara för då hade du sett ut som en panda.

Väl framme har de inga chicken nuggets och inte det brödet som du ville ha. Du lyckas tappa 2 äpplen i golvet men smyger försiktigt tillbaka dem på hyllan och hoppas att ingen såg. Killen i kassan är trevlig och önskar dig en god helg. Du blir nästan på bra humör. Men det är innan du går ut i ösregnet igen med minst 7 kg mat på axeln. Du stånkar så snabbt du orkar hem samtidigt som du muttrar vartenda svenskt svärord som du kan komma på. Väl innanför dörren är du genomblöt med förstörda handskar och ett genomblött hår som var helt nytvättat innan du cyklade iväg.

Du sätter dig vid skrivbordet och tröstäter en yoghurt med en positiv tanke i huvudet: kylskåpet är iallafall fullt.


Det har helt enkelt varit en dålig dag. Igår var jag i Herning på fest, skriver ett inlägg om det senare, nu tänker jag nämligen hugga in på mina 7 kg mat.

2 kommentarer:

  1. Dert låter ju som om dy har haft en jätte bra dag :) <3 Älskar och saknar dig plutti :)

    SvaraRadera