tisdag 27 oktober 2009

Powershopping i ett vackert Herning

Den här helgen har varit ganska extraordinär. Åtminstone när det gäller shopping. I lördags tog jag mig i kragen och gick klockan 7 för att sedan cykla 6.4 km till Herning Messecenter. Jag är fortfarande stolt över att jag kom upp på morgonen. På Messecenter var det nämligen Outletmässa med upp till 80% rabatt på allt från mössor, skidpjäxor, klänningar till kuddar, bebiskläder och matbord. Hade lite problem med att komma dit. Jag hade bara en vänstersväng kvar när det helt plötsligt dyker upp en skylt med "Vänstersväng förbjuden". Vad i....tänkte jag och drog fram kartan. Ser att det ska finnas en liten väg som går under den stora och svänger ditåt istället. Börjar bli lite misstänksam när det visar sig vara en skogsstig men ger det en chans. Terrängcykling woho! Hittade till slut en tunnel på andra sidan vägen, körde fel, vände och kom till slut rätt.

Inträdet var 50 DKK men herregud vad det var värt det! I en hall hade de bara kläder från diverse märken. En del var kollektionsprover (och ganska dyrt), annat var riktigt outlet som 25 DKK för ett plagg från Vila. Själv hittade jag en blå skjortklänning från minimum för 200 DKK redan på andra ståndet. Började då fundera över om mina 800 DKK skulle räcka eftersom det bara var kontanter som gällde.

Iallafall, tittade mer på kläder och sedan var det modevisning som TEKO hjälpt till att fixa. Rätt dålig. Alla kläder som en tjej bar hade prislappen hängandes kvar. Inte särskilt snyggt. Men fick en liten goodiebag eftersom jag var där tidigt. Innehöll bla tuggummi, 3 tidningar, kardemumma och tacomix. Intressant blandning.

Gick därefter in i en annan hall med kläder och inredning. Här hittade jag ett stånd med fruktansvärt billiga kläder. Jag drog verkligen i allt för att inte missa något. Kom därifrån med en klänning för 65 DKK och en tunika för samma pris. Ska lägga upp bilder på kläderna när jag har strukit dem.

Jag var där klockan 10 och gick därifrån klockan 17 när de stängde. Tog även en biljett på utvägen som gav gratis inträde på söndagen.


På lördagkvällen var jag på födelsedagsfest hos Rick på våningen ovanför. En sit down fest men det var rätt trevligt. Stannade till 01.00.

På söndagen var jag utrustad med mer kontanter och cyklade än en gång 6.4 km till Messecenter. Jobbigt som tusan. Den här gången köpte jag 5 kuddar (20 DKK stk), 1 pläd (50 DKK), en liten glansig festjacka (45 DKK) och ett par handskar (25 DKK!). Bild på mina kuddar och pläden. Tycker nästan att min säng ser mysig ut nu...


Den lilla vita saken heter Gizmo och har hängt med sedan barnsbenen. Love him.
På kvällen var det dags för tjejkväll hos Frida igen. Cyklade dit. Cyklade 23 kilometer under söndagen. Jobbigt. Den här gången bjöds det på kyckling, ugnsbakad potatis och rotfrukter och hembakade müslibullar med russin (!). Mumsigt.
Igår började vi på vårt nya projekt i skolan, Value Chain Project. Verkar lite jobbigt och krångligt. Såg ett exempel från förra året idag, de hade skrivit 36 sidor vilket ioförsig var överkurs men ändå... Känner pressen. Ville bara avsluta med att visa ett höstvackert Herning.

Sämre utsikt kan man ha när man går hem från skolan.
Tycker även att mitt sällskap och jag var ganska snygga. Jag kör kaninlooken och Ania kör på halvfull och lite efterbliven. Tror att vi är redo för de stora reklamkampanjerna.

1 kommentar:

  1. YAY! Gizmo :) hihi *ondskefullt bäbis skratt*
    Ses när du kommer hem.

    SvaraRadera