lördag 23 januari 2010

Min nya älskling

Det här är min nya förälskelse. När jag var på H&M med Frida i torsdags skulle hon testa kläder och jag fick syn på denna. Den såg lite intressant ut så jag bestämde mig för att underhålla mig själv medan hon provade kläder. Bad decision. Den satt helt perfekt! Helt underbar klänning. Så just nu försöker jag motivera ett köp. Den kostar 249 DKK, vilket egentligen inte är en astronomisk summa men....jag vet inte. Har räknat lite på min budget. Såvida jag inte får ett sommarjobb ser min höst inte jätterolig ut. Särskilt inte om jag satsar på att försöka komma till Shanghai på praktik. Dessutom vill jag ha pengar till New York. men å andra sidan skulle ovanstående klänning vara väldigt bra och ha på både modevecka och företagsbesök. Man ser rätt presentabel ut i den om man säger så. Nåväl, vi får se. Just nu lutar det åt köp. Har ju faktiskt sparat de pengarna jag fått med farmors brev. Det täcker helt klart en klänning...

Iallafall, för tillfället tar jag en paus i pluggandet. Har snart gått igenom alla mina anteckningar från alla ämnen under termin 1. Samt läst all materiallära en gång. Nästa steg blir antingen handouts från retail, organisationsuppbyggnad och ledarskap eller engelska. Blir nog retail.

Upptäckte nyss att jag har något att göra varje helg fram till mars. Allt från fester och domare på aktivitetsdagar till öppet hus och modevecka. Igår satt jag och tittade på shoppingmöjligheter i New York. Till klockan halv 3 på natten *host*. Finns alldeles för mycket att göra och alldeles för lite tid. Såg framemot att köpa äckligt billigt smink på Walmart men upptäckte sedan att de inte hade någon affär på Manhattan. Då kommer fråga 1-4:

1. Hur mycket fritid kommer vi ha?
2. Får vi åka iväg själva och om inte, skulle någon annan vilja åka till Walmart?
3. Hur tar man sig till närmsta affär?
4. Hur mycket kostar resan dit och hur lång tid tar den (hänvisar tillbaka till fråga 1)?

Mycket att fundera på. Men min mascara kostar ca 45 kr, jämfört med 135 kr i Sverige. Hur billigt är inte det?

Har också kommit fram till att jag inte känner till särskilt många företag i New York. Listan stannar vid Donna Karan, Hugo Boss...ja, där tog den nog slut. Hoppades att Rodarte skulle ha huvudkontor i New York, men de har bara presskontor där och huvudkontoret är i Los Angeles.

I vilket fall som helst, jag ska till dansk modevecka om 3 veckor, till Sverige om 9 veckor och New York om ca 12 veckor. Snacka om underbar vårtermin!

2 kommentarer:

  1. hmm, HM-klännigar kan vara farliga. I julas gick jag inom en HM-butik för att köpa BARA strumpbyxor och hittade i förbifarten en klänning som jag bara var tvungen att prova och som också satt perfekt. För 30€ kunde jag inte motstå den...

    SvaraRadera
  2. Inte för att vara taskig, men den var inte sååå fin... hehe, snälla stryp mig inte nu ;)
    Men gillar du, så gillar jag :)
    älskar dig gumman :) kjamaj :)

    SvaraRadera