lördag 26 september 2009

Ronbjerg

Igår kom jag tillbaka från min första studieresa, som gick till Ronbjerg. Syftet var att lära känna varandra bättre och vi blev därför indelade i lag efter ett personlighetstest som visade hur vi betedde oss i grupparbeten. Jag fick resultatet arbetshäst, perfektionist och bitch (om jag själv får tolka resultatet). Iallafall, det var en ganska rolig tripp som började i onsdags med en danslektion. Ganska dålig eftersom vi var alldeles för många i salen (jag stod längst bak och såg inget) och läraren vägrade att prata engelska. Andra uppgiften, repelling, var desto roligare. Det har jag velat göra i flera år men alltid trott att jag inte kommer att våga om jag får chansen. Jag klättrade upp sist iförd hjälm, bröstsele, höftsele och vantar. Som ni kan se på bilden var det en smal stege upp till taket. Mina tankar medan jag klättrade upp; "Jag kommer att dö.", "Det är väldigt högt (13 m)" och "Inte en chans i helvete att jag tänker gå ner samma håll.". Med andra ord, en ganska otäck stege. När man sedan kom upp så hakade läraren fast en i höftselen och bröstselen. Sedan skulle man ställa sig med hälarna utanför kanten och luta sig bakåt rakt ut i luften. Man höll i ett rep för att själv kunna kontrollera hastigheten. Snacka om adrenalinkick! När man sedan låg där i luften så var det bara att börja gå/hoppa längs väggen. Det var så kul!Efter repellingen var det dags för Laserdoom. Jag var sämst av alla och kom på 18:e plats med -600 poäng. Men jag hade kul iallafall. Trots att jag var mer död än levande.

Efter det hade vi orientering. Det var kul med ganska kluriga frågor. Vi var ganska duktiga och fick en bra tid och bara ett fel.

Kvällen spenderade jag hos Frida och hennes rumskamrater eftersom mina gick och lade sig. Vi satt och tittade på tv:n och hade det lagom slappt och mysigt när en tjej knackar på dörren och ropar "Have you heard what happened?" varpå Lauma på skämt säger "What, is a house on fire?" "Yes, a house is on fire!". Va?! tänkte vi och sprang ut. Jajemen, ett hus hade börjat brinna och eftersom det var radhus helt byggda av trä hade även taket på huset bredvid fattat eld. Ingen kom till skada och det var inte TEKO-studenter. Med risk för att låta morbid, men det var spännande att se ett hus brinna.

Andra dagen började med båtbasket . Nedanför är mitt lag som håller på att ro mot basketkorgen. Efter basketen gjorde vi en kreativ uppgift där vi skulle designa ett plagg efter ett visst tema, vårt lag fick France, för att sedan visa upp det i en modevisning senare på kvällen. Kruxet var att plagget skulle göras av papper, plast och liknande saker. Inget tyg med andra ord och man fick bara 1½ timme på sig. Mitt lag hann inte bli färdiga och det första som hände när vi flyttade vår jacka till huvudbyggnaden var att vinden fick tag i den och rev sönder den. Inte särskilt kul.

Under eftermiddagen åt jag mest groteska mängder choklad. På kvällen var det dags för middag. Den bestod av förrättsbuffé, huvudrätt och efterrättsbuffé (hurra!). Här är jag och Rita i början av middagen.

Det gick att beställa in en flaska vin vilket några gjorde. Inte jag dock.

Sedan var det dags för modevisning.

Vi gjorde dräkten med den rutiga kjolen. Den blev ganska bra trots att den trillade sönder under visningen.

Den enda manliga modellen, klädd som tomten.

Laget som fick Spanien, Marta i deras utstyrsel.

Senare under kvällen ville de att man skulle visa vad man lärt sig under danslektionen (vilket i mitt fall var ungefär ingenting). Lidija var en av de få internationella som faktiskt ställde upp. Heja!


Sedan dansades det lite innan vi gick till "the Dutch people" för att avsluta kvällen.

Detta har jag velat skriva så länge; på bilden har vi KitKat.

På fredagen åkte vi sedan hem och jag åkte på en förkylning eftersom det var så blåsigt i Ronbjerg. Vinden gick rakt igenom alla lager med kläder och man frös något alldeles vansinnigt. Fredagen spenderade jag därför mestadels sängliggande.

Idag, lördag, var Anna och jag bjudna på tjejkväll hos Didde. Hennes syster var också där och det blev en trevlig kväll. Det fanns morotskaka gjord på 3 sorters morötter. Vita, bruna och orange. Jag kände bara till gula och orange. Mycket spännande och mycket god kaka. Jag ska ha receptet. Vi hade också lite drinktävlingar och "I have never..." Nu har jag precis kommit hem och som vanligt är jag alltid pigg som attan mitt i natten. Ska försöka att lägga mig snart dock för jag ska till Frida och skriva uppsats imorgon. Då måste jag vara hyfsat alert. Så, god natt.

2 kommentarer:

  1. Måste medge att det låter ganska kul :)
    Men du är lite läskig..... aja Saknar dig gumman och glöm inte bdb och min blogg ;)

    SvaraRadera
  2. Seriöst?? Samma badräkt. Men det tyder bara på att vi båda har underbar smak när det gäller outfits ;) Frambuesas!!!

    SvaraRadera